İŞİD bahane Oyun şahane (ISIS is excuse but the game is wonderful) - Kayadibi, Saim (MEKA Gazetecilik Basım Yayın San. ve Tic. Ltd. Şti, 2014)
Ortadoğu’yu iyi okuyabilenlerin son zamanlarda piyasaya sürülen oyunların gizli ellerce yürütülmekte olduğunu anlaması hiç de zor olmaz. Özellikle bugünlerde ferasetle düşünülüp sağduyu ile hareket edilmeye çok ihtiyaç var. Gündelik okumalarla ne İŞİD gerçeği ne de Ortadoğu’da kurulmakta olan düzenlerin arkaplanı tam anlamıyla anlaşılabilir. Saddam’ı Kuveyt’e girmeye ikna eden akıl ile Saddam’ı darağacına gönderen elin hiç de farklı aktörler olmadığını çok kısa zaman içinde öğrenmek zorunda kalmıştık. Arap Baharı derken, Arap uyanışının, demokrasi söylemleriyle süslenip körüklenen senaryonun aslında oyun kurucularınca yükselmekte olan ümmet bilincini baltalamaya yönelik olduğu kısa sürede Mısır gerçeği ile anlaşılıverdi.