Khidmat masyarakat: peranan wanita di zaman Rasulullah - Jassim, Layeth Suud (Pustaka Salam, 2003)
Buku ini berjaya memberi gambaran sebenar dan juga praktikal kepada peranan dan aktiviti wanita muslimah generasi awal bersama-sama dengan para lelaki muslim (sahabi) untuk membangunkan aspek-aspek kemasyarakatan yang lebih sesuai dan intim dengan wanita.