Kefahaman nahu Arab dan sejarah perkembangannya dalam menentukan penggunaan kalimah Allah - Yaacob, Solehah@Nik Najah Fadilah (2014)
Isu kalimah ` Allah` masih belum reda walaupun pihak Mahkamah telah membuat keputusan yang muktamat. Untuk menjelaskan isu ini dengan lebih terperinci tehadap kalimah `Allah` pendekatan linguistik Nahu Arab perlu diperbahaskan. Ibnu Manzur dalam kitabnya Lisaan al- Arab telah membincangkan makna Kalimah Allah ini dengan panjang lebar.