Jadilah wanita yang terpuji dunia & akhirat (Terjemahan) - Ridha, Akram; Kailani A.N., Najib (Al-Hidayah Publication, 2009)
Buku ini dipersembahkan kepada seorang pejuang sejati dan isteri para syuhada... Kepada seorang gadis yang penyabar ,mempunyai budi pekerti yang mulia lagi taat beribadah .... Kepada seorang menantu yang tetap menghormati dan bersikap santun kepada mertuanya sekalipun mertuanya itu telah memerintahkan anak lelakinya supaya menceraikan isterinya ini... Kepada seorang perempuan jelita ,yang tidak leka dengan kecantikan yang dianugerahkan Allah Taala kepadanya... Kepada seorang wanita ,yang sangat mencintai masjid Rasullulah s.a.w. dan tidak pernah meninggalkan solat berjemaah disana... Dialah isteri kepada lima orang sahabat Rasullulah s.a.w.yang semuanya meninggal dalam keadaan syahid....