Menelusuri warisan kesusasteraan Melayu - Mamat, Ismail (Forum Istac, 2000)
Artikel ini membincangkan secara ringkas tentang perkembangan kesusateraan Melayu dan hubungannya dengan perkembangan Islam di rantau alam Melayu.