Bahasa Melayu for law - Hassan, Sabariah (s.n, 2012)
Projek ini merupakan suatu kajian yang mengumpulkan pandangan pelbagai pihak bagi menghasilkan suatu kurikulum baru/penerbitan sebuah buku teks Bahasa Melayu Perundangan (LM 2022) untuk kegunaan pelajar Kuliyyah AIKOL, seperti yang kita sedia maklum pelajar AIKOL memperoleh ilmu perundangan dalam Bahasa Inggeris manakala penggunaan Bahasa Melayu merupakan suatu keperluan bagi menghadapi kerjaya dalam bidang guaman seperti yang termaktub dalam Akta bahasa Kebangsaan 1963/1967 (seksyen 8).