Menjana masyarakat bermoral di dalam kontek pembangunan negara - Abdul Rahim, Adibah (USIM, 2007)
Masyarakat hari ini dilanda pelbagai gejala sosial yang membawa kepada keruntuham moral. Oleh itu, satu usaha bersepadu harus digembeling oleh semua pihak bagi menjana masyarakat bermoral. Amalan yang bertentangan dengan prinsip agama dan moral hanya akan merosakkan diri sendiri dan pada masa yang sama mengancam pembangunan serta kemajuan negara.