Fikah luar negara: mudah praktik Islam di mana-mana - Malik, Maszlee; Mat, Hamidah (PTS Publication, 2006)
Allah menghendaki kemudahan pada kamu dan tidak mahu kesukaran ke atas dirimu." (Surah al-Baqarah, ayat 185)