Kukuhkan perpaduan umat - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2008)
Usaha untuk menyatukan bangsa Melayu dan umat Islam oleh ahli-ahli politik dalam negara ini merupakan satu kegiatan yang baik dan dialu-alukan. Perpecahan umat Islam akibat perbezaan parti dan ideologi politik merupakan salah satu faktor yang boleh melemahkan kekuatan Islam dalam negara ini.