Kepimpinan Islam selamat jika hayati pesanan Rasulullah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2008)

(untitled)
Islam merupakan agama yang membicarakan pelbagai aspek kehidupan manusia sama ada dalam hal ehwal kerohanian, politik, ekonomi dan kemasyarakatan. Kesemua aspek ini perlu diamalkan oleh masyarakat Islam jika mereka ingin menjadi satu masyarakat yang terbaik di dunia.