Kaji kebolehan diri sebelum pikul amanah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Cadangan untuk menambah bilangan wanita di Parlimen adalah satu pengiktirafan terhadap kebolehan wanita dalam kepimpinan negara. Jawatan sebagai wakil rakyat merupakan tugas paling berat dan sukar untuk dilaksanakan oleh wanita yang tidak mempunyai pengalaman dalam hal ehwal kemasyarakatan dan kebijaksanaan mengendalikan urusan pentadbiran.