Wajibkan subjek Sejarah di semua peringkat - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Usaha kerajaan untuk membentuk masyarakat Malaysia yang berbilang kaum tercabar apabila demonstrasi berbau perkauman cuba disemarakkan oleh kumpulan tertentu baru-baru ini. Dalam era di mana Malaysia sudah mencapai kemerdekaan selama 50 tahun maka tidak sepatutnya wujud golongan tertentu menuntut hak kaumnya secara berdemonstrasi.