Perkukuhkan konsep hidup berjiran - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Kehilangan kanak-kanak semakin hari kian meningkat. Masyarakat di negara ini perlu sedar bahawa keselamatan kanak-kanak masa kini terancam. Dan, perkara berkaitan keselamatan tidak boleh diserahkan kepada pihak berkuasa sahaja. Sebaliknya, masyarakat perlu memainkan peranan bersama pihak berkuasa dalam menjaga keselamatan masyarakat dan negara.