Jual negara kaut kekayaan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2007)
Kehadiran pendatang asing ke negara ini semakin hari kian bertambah. Ini menunjukkan sumber rezeki yang terdapat dalam negara ini dikongsi bersama oleh penduduk dari negara lain. Pembangunan dan kemajuan dalam negara jika tidak dirancang secara teratur boleh menyebabkan kerugian kepada rakyat di negara ini. Kesedaran terhadap tanggungjawab kepada negara dan masyarakat perlu disemat dalam sanubari pihak yang berwibawa di negara ini.