Memperbaiki kepincangan masyarakat - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Kehidupan umat Islam jika tidak diimbangi dengan keperluan fizikal dan kerohanian akan mendorong mereka menjadi masyarakat yang tidak stabil. Mereka kurang arif dalam soal menguruskan kehidupan mereka. Mereka kurang memahami tanggungjawab terhadap diri dan ahli-ahli keluarga kerana pengetahuan terhadap panduan hidup sebagai umat Islam tidak dijadikan sebagai amalan.