Ketandusan jiwa agama - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Laporan mendakwa kakitangan kerajaan menipu dalam pembelian barang keperluan pejabat dengan tuntutan yang bercanggah dengan harga asal boleh menyebabkan negara menghadapi kerugian yang besar. Sikap begini jika tidak ditangani secara serius boleh mengakibatkan kehancuran kepada negara. Penyelewengan seumpama ini bukan hanya wujud di kalangan kakitangan kerajaan malah turut menjadi amalan segelintir pemimpin rakyat yang tidak memahami tanggungjawab terhadap bangsa dan negara. Tuntutan yang dibuat oleh setiap pemimpin rakyat untuk mendapatkan peruntukan kewangan bagi setiap kegiatan atau program yang dijalankan oleh mereka mesti dipantau secara tegas dan terperinci.