Baik buruk nikah di Thailand - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Perkahwinan merupakan satu cara yang baik untuk menyatukan pasangan lelaki dan wanita yang sedang dilamun cinta. Persoalannya, kenapa lelaki dan wanita Islam di Malaysia perlu membelanjakan wang yang banyak untuk berkahwin di selatan Thailand sedangkan di Malaysia proses perkahwinan di pejabat kadi lebih tersusun dan terjamin?