Berniaga perlu berasaskan konsep kemanusiaan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Sikap prihatin kerajaan terhadap pengawalan harga barangan perlu berterusan supaya para peniaga tidak mengambil kesempatan terhadap kenaikan gaji kakitangan kerajaan. Secara rasional kenaikan harga barangan tidak boleh dikaitkan dengan kenaikan gaji kerana jumlah kakitangan kerajaan adalah kecil jika dibandingkan dengan jumlah penduduk keseluruhannya. Ramai di kalangan penduduk Malaysia tidak mempunyai pendapatan tetap dan miskin.