Kelemahan umat Islam mesti segera ditangani - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Umat Islam begitu ghairah menggunakan istilah-istilah Islam untuk menonjolkan diri sebagai orang yang begitu gigih mempertahankan agama Islam. Semangat dan jati diri untuk menegakkan syariah dan kewibawaan Islam merupakan sikap yang terpuji dan mulia. Ketika memperjuangkan kewibawaan agama, umat Islam perlu akur kepada pesanan dan nasihat Rasulullah s.a.w. jika mereka ingin berjaya dalam perjuangan mereka.