Pemikiran umat Islam perlu realistik - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2007)
Pameran hantu anjuran muzium Negeri Sembilan yang berjaya menarik ramai pengunjung menunjukkan bahawa sikap ingin tahu mengenai sesuatu yang ajaib dan luar biasa itu merupakan fitrah manusia. Sikap begini bukan sahaja dimiliki oleh masyarakat di Malaysia malah ia juga merupakan salah satu bentuk pemikiran masyarakat Barat masa kini.