Isi kekosongan jiwa mat rempit - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2006)
Peristiwa mat rempit membuat bising ketika umat Islam bersembahyang Jumaat di Masjid Sultanah Bahiyah Alor Star Kedah baru-baru ini perlu menjadi renungan keseluruhan umat Islam di negara ini. Kegiatan negatif itu jelas menunjukkan remaja Islam kini dilanda penyakit kerohanian. Usaha mengatasi masalah ini bukan hanya terletak di tangan pihak berkuasa dan polis sahaja, malah ia juga merupakan tanggungjawab masyarakat Islam keseluruhannya.