Mencapai hakikat kebahagiaan sejati - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2006)
Pencerobohan Israel ke atas Lebanon dan Palestin secara kejam perlu dijadikan pengajaran kepada umat Islam bahwa masyarakat Islam di Timur Tengah mempunyai pelbagai kekurangan untuk mempertahankan diri daripada sebuah negara yang paling kecil. Keadaan itu berpunca daripada perpecahan dan kelemahan rohani sehingga menjadikan umat Islam sebuah bangsa yang sering meminta pertolongan daripada badan dunia yang berkiblatkan Barat apabila diserang oleh Israel.