Risiko salah guna kebebasan di Britain - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2006)
Peristiwa polis Britain menembak seorang lelaki Islam berbangsa Bangladesh di London baru-baru ini menyebabkan hubungan polis dan umat Islam berada dalam dilema. Polis Britain mengesyaki lelaki Bangladesh tersebut terlibat dalam kegiatan keganasan penyebaran bahan kimia seperti digemburkan oleh golongan radikal Islam. Penyerbuan tersebut berasaskan kepada maklumat yang disampaikan kepada polis. Polis tidak mendapati bahan kimia di dalam rumah lelaki Islam tersebut