Pemimpin Arab perlu lebih wibawa - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2006)
Presiden Iran, Mahmoud Ahmadinejad cuba menarik perhatian George W. Bush, Presiden Amerika Syarikat (AS) dengan menulis surat berunsur konsep kemanusiaan yang dianjurkan oleh Nabi Musa, Nabi Isa dan Nabi Muhammad s.a.w. Surat beliau tidak memberi sebarang kesan kepada jiwa dan pemikiran Bush. Mahmoud perlu memahami bahawa Bush bukan merupakan manusia yang berminat terhadap agama walaupun beliau merupakan seorang penganut agama Kristian. Tumpuan utama ahli-ahli politik AS ialah menguasai negara-negara Arab dan Islam dengan menggunakan pelbagai strategi tanpa menghiraukan nyawa manusia.