Sikap keras guru sekolah agama di Britain - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2006)
SEKOLAH merupakan institusi penting dalam pendidikan kanak-kanak. Dalam soal pendidikan, Islam amat prihatin terhadap penggunaan psikologi dan penerapan nilai keagamaan dan akhlak berdasarkan pada tahap kefahaman kanak-kanak. Sikap kasar dan keras yang dipertontonkan oleh guru-guru terhadap kanak- kanak Islam yang belajar di sekolah agama atau madrasah di Britain mendapat kritikan daripada Ahli Parlimen Islam Britian.