Usah paksa wanita profesional kahwin - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2005)
Setiap tahun persoalan wanita perfesional sering dibangkitkan dan dijadikan isu penting oleh Kementerian Pembangunan Wanita dan Keluarga. Sikap yang terlalu menumpukan perhatian kepada persoalan peribadi wanita profesional dalam soal memilih pasangan hidup mendapat pelbagai reaksi yang menunjukkan bahwa masyarakat Islam dalam negara ini kurang matang dalam soal memahami konsep dan pengertian hidup dalam Islam. Hak peribadi adalah urusan individu dengan ahli keluarganya. Perkara yang berkaitan dengan perasaan hati manusia bukan merupakan satu perkara yang boleh dipaksa.