Kesetiaan suami temani isteri belajar - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2005)
Pelajar-pelajar Malaysia di Oxford menyambut Hari Raya pada 3 November (Khamis) bersama-sama sebahagian masyarakat Islam di sini. Terdapat juga masyarakat Islam di sini menyambut Hari Raya pada 4 November (Jumaat). Pelajar-pelajar Malaysia yang belajar di Universiti Oxford dan Oxford Brook University hanya kira-kira 30 orang sahaja.