Khabar angin cetus perselisihan kaum di Birmingham - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2005)
Perselisihan kaum di antara masyarakat Asia dengan masyarakat kulit hitam Afrika berketurunan Caribbean berlaku di Birmingham minggu lepas. Ia terjadi apabila salah satu siaran radio mengumumkan bahawa seorang wanita Afrika dirogol oleh beberapa orang lelaki Asia di dalam sebuah kedai perkhidmatan kecantikan di kawasan Lozells. Kawasan ini merupakan kawasan perniagaan orang Islam berketurunan Asia Selatan.