Kongsi kekayaan dunia - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2004)
Kritikan dan kenyataan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad mengenai Yahudi dan sikap kuasa besar melaksanakan sistem ekonomi yang cenderung kepada penindasan ke atas negara kecil mendapat kritikan hebat dari dunia Barat. Sikap terlalu angkuh kuasa besar dalam mengendalikan hal ehwal politik dan ekonomi dunia bukan sahaja menjadi rungutan dan kritikan umat Islam dan negara-negara miskin, malah ia juga satu isu yang sering dibangkitkan oleh ketua pergerakan Kristian yang terbesar di dunia, iaitu Pergerakan Facolare yang mempunyai pusat operasi di lebih lima puluh buah negara.