Pendakwah perlu hormati disiplin ilmu - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2004)
Sejak pertengahan abad ke-20 sehingga kini masyarakat Islam dalam negara ini amat berminat terhadap agama Islam. Ini menunjukkan masyarakat memperakui keindahan dan kesempurnaan ajaran Islam. Dalam suasana umat Islam terlalu ghairah membicarakan isu-isu Islam, terdapat sebilangan kecil golongan pendakwah mengambil kesempatan untuk memperkayakan diri.