Lembutkan hati militan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
KENYATAAN Pengarah Cawangan Khas Bukit Aman, Datuk Yusuf Rahaman bahawa polis telah berjaya menangkap 106 ahli dan pemimpin Jemaah Islamiah Malaysia merupakan satu inisiatif memelihara keamanan negara. Kegiatan radikal perlu dikaji dan difahami oleh keseluruhan masyarakat. Punca dan faktor yang boleh mendorong masyarakat di negara ini terjerumus dalam kancah pergerakan bersenjata (militan) perlu diatasi supaya kegiatan tersebut tidak menular di kalangan masyarakat.