Menjamin kebajikan rakyat terurus - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Rakyat Malaysia perlu memahami bahawa kita memiliki sebuah kerajaan yang prihatin terhadap rakyat dalam pelbagai kegiatan hidup. Jika dibandingkan dengan negara Islam yang lain, kerajaan negara ini mempunyai undang-undang dan disiplin pentadbiran yang lebih mantap. Sekiranya terdapat sebarang kelemahan dalam pentadbiran negara, ia adalah berkaitan dengan kelemahan dalam pelaksanaan peraturan atau undang-undang oleh kakitangan kerajaan yang tidak bertanggungjawab menerajui institusi-institusi yang diamanahkan oleh kerajaan kepada mereka.