Iktibar tiada kesepakatan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Peristiwa yang berlaku di Palestin masa kini perlu dijadikan satu pengajaran kepada masyarakat Malaysia masa kini. Pembunuhan yang dilakukan oleh Israel terhadap umat Islam Palestin dan juga pembunuhan orang awam Israel oleh pengebom berani mati Palestin adalah akibat daripada dendam kesumat kedua-dua belah pihak. Setiap hari berita melaporkan masyarakat Palestin dibunuh secara kejam oleh Israel. Kekejaman dan juga kekerasan Israel terhadap rakyat awam Palestin adalah akibat daripada sikap yang rakus dan tidak berperikemanusiaan.