Kelebihan wanita ikuti perubahan zaman - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Malaysia adalah sebuah negara Islam yang memberi hak kepada wanita dalam setiap aspek kehidupan. Kejayaan sistem pendidikan Malaysia dalam menerapkan ilmu pengetahuan kepada rakyat tanpa mengira perbezaan jantina merupakan satu anugerah negara yang paling istimewa kepada wanita.