Pengaruh Tanzim al-Jihad terhadap JI - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
KENYATAAN akhbar dan juga penyelidikan polis menunjukkan kebanyakan ahli dan ketua pergerakan Jemaah Islamiah (JI) terdiri daripada mereka yang berlatar belakang sains dan profesional.