Golongan munafik tidak terlepas hukuman Allah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Umat Islam di negara ini perlu berfikir dan menilai sesuatu peristiwa atau tragedi dari perspektif al-Quran dan hadis. Peristiwa pembunuhan secara kejam oleh tentera Amerika Syarikat (AS) terhadap rakyat Iraq adalah hasil daripada kegiatan dan sokongan boneka-boneka AS yang terdiri daripada rakyat Iraq di negara Barat dan juga pemimpin-pemimpin negara Arab yang memberi tempat atau ruang udara bagi AS dan sekutunya menyerang Iraq. Golongan ini boleh didefinisikan sebagai kumpulan munafik mengikut pemahaman ajaran Islam. Umat Islam diharamkan bekerjasama dengan orang bukan Islam untuk membunuh umat Islam. Perbuatan begini menyerupai sikap dan mentaliti orang munafik yang terlalu amat dahsyat siksaannya.