Pemikiran Arab terjajah - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Rakyat Malaysia perlu memahami bahawa kestabilan politik, ekonomi dan sosial merupakan faktor utama kepada kekuatan sesebuah negara. Malaysia menjadi sebuah negara Islam yang berkembang maju adalah hasil daripada dasar kerajaan yang menumpukan perhatian kepada tiga faktor utama tersebut.