Punca lepasan Al-Azhar jadi fanatik - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Persoalan kenapa pelajar-pelajar berkelulusan Universiti Al-Azhar dan Asia Barat menjadi fanatik dan berfikiran sempit, sering dilaungkan oleh pemimpin-pemimpin negara dan pegawai-pegawai tinggi kerajaan.