Wanita mampu bahagia bersendirian - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2003)
Kebanyakan umat Islam di Malaysia masih kurang faham erti dan konsep perkahwinan dalam Islam. Bagi kebanyakan mereka yang tidak didedahkan kepada proses perubahan dunia, dan corak pemikiran yang sempit, sering membuat andaian berdasarkan pengalaman hidup mereka tanpa melihat kepada realiti kehidupan masyarakat secara rasional.