Gabungkan ilmu fardu - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2002)
Islam kepada masyarakat Melayu dalam negara ini tidak boleh dinafikan. Masyarakat Islam dalam negara ini dapat memahami ilmu fardu ain, dan mampu untuk menunaikan ibadah secara sempurna adalah hasil daripada kegigihan dan keikhlasan guru-guru dan pelajar-pelajar dari sekolah agama rakyat.