Masa untuk mengubah peribadi - Abd Rahman, Saodah (Utusan Group, 2002)
Ramadan ialah bulan yang mulia. Sempena bulan yang mulia ini, umat Islam perlu mengambil kesempatan untuk membersihkan jiwa dan bertaubat. Bulan Ramadan adalah bulan yang paling baik untuk bertaubat dan membentuk keperibadian yang mulia.