Perebutan kuasa dorong ajaran sesat - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2001)
Kegiatan ajaran sesat dalam negara ini semakin cergas walaupun pelbagai usaha dilaksanakan pihak berkuasa untuk membanteras kegiatan itu. Umat Islam dalam negara ini perlu sedar unsur memusnahkan akidah dan ajaran Islam masa kini dilakukan umat Islam sendiri, akibat kejahilan dan kecuaian mereka terhadap ajaran Islam sejati.