Kemurnian ajaran Islam perlu dijaga - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2001)
UMAT Islam di negara ini perlu menyedari kemurnian atau ketulenan akidah semakin hari semakin tergugat. Oleh itu, wanita khususnya, perlu berwaspada terhadap pelbagai kegiatan yang menggugat akidah oleh orang luar dan umat Islam sendiri, yang akhirnya menghancurkan perpaduan ummah. Ramai masih tidak sedar kegiatan itu kian menular ketika ini.