Hormati nilai, budaya orang lain - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2000)
Dalam pertelingkahan politik, umat Islam perlu melihat sejauh manakah tindakan mereka terhadap kumpulan yang berbeza ideologi dan corak perjuangan tidak melampaui batas dan tidak terkeluar dari ajaran Islam. Slogan Islam tidak akan berguna jika tindakan boleh menjurus kepada sikap orang yang dimurkai Allah.