Anak wajar dididik hidup sederhana - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2000)
JIKA umat Islam memahami pandangan dan pendapat yang dilafazkan sama ada dalam bentuk kritikan atau sokongan berasaskan dakwah atau kebaikan ummah, mereka tidak memaki hamun dengan tujuan menunjukkan kebaikan perjuangan mereka. Masyarakat dapat menilai baik buruk kerana dalam roh manusia, dianugerahkan Allah kebolehan membezakan kedua-dua sifat itu. Jika ahli politik dapat menjelaskan kebaikan dan keburukan secara sopan dan meyakinkan, cukup untuk masyarakat memikirkannya dan membuat pilihan.