Mangsa aniaya sukar bela diri - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2000)
Perkara penting yang perlu dilakukan kini ialah menilik diri sendiri dan kaji mengapa wanita Islam begitu kecewa sehingga sanggup menjadi ahli masyarakat lain. Jangan asyik menuntut kepada undang-undang supaya wanita yang keluar agama dibunuh. Ulama atau cendekiawan Islam perlu meneliti dan mengkaji secara terperinci perangai dan tingkah laku lelaki Islam masa kini sama ada mentaliti dan sikap mereka bersesuaian atau bertentangan dengan ajaran Islam.