Wanita perlu kenal diri sendiri - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2000)
WANITA hari ini perlu berfikir dan merenung terlebih dulu sebelum membuat keputusan dan tindakan. Sikap suka mengikut gerak hati dan dorongan naluri kepada hiburan liar boleh menyebabkan wanita tidak menghormati nilai dan harga diri sendiri. Wanita Islam sepatutnya meletakkan nilai diri dan kewibawaannya sebagai perkara paling bernilai dalam hidup mereka.