Berhati-hati sebelum bermadu - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2000)
Di Malaysia hari ini, wujud keadaan pelik di kalangan lelaki berpoligami dalam kategori ini. Ketika kehidupan terdesak, isteri terpaksa keluar bekerja untuk membantu mencari nafkah. Ketika itu kasih sayang suami isteri cukup baik. Hasil perkongsian hidup dan pendapatan, pasangan memperolehi kekayaan dan kemewahan.