Keikhlasan wanita tidak perlu dipersoal - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2000)
RAMAI manusia kurang memahami konsep ciptaan manusia di muka bumi ini. Kewujudan manusia mempunyai tujuan dan matlamat. Tujuannya untuk memperhambakan diri kepada Allah dan menjadi pemimpin di dunia. Dalam mengendalikan tugas dan tanggungjawab ini, manusia perlu bekerjasama antara lelaki dan wanita.