Islam menggalakkan perkahwinan - Abd Rahman, Saodah (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2002)
ISLAM adalah agama yang cukup prihatin terhadap persahabatan dan kasih sayang sesama wanita. Allah mencipta wanita masing-masing dengan pelbagai perasaan dan cita rasa berbeza. Tingkah laku dan sikap mereka, corak pemikiran dan kehidupan mereka juga berbeza antara satu sama lain.